Tulevat tapahtumat

Uusin kuva

Historia

Naiskuoro Pihlaja on yhdeksänvuotias kuoro. Kuoron juuret ovat kuitenkin pitkällä lapsi- ja nuorisokuoro Pihlajanmarjoissa. Vanhimmat Pihlajanmarjojen laulajat alkoivat olla liian vanhoja nuorisokuoroon ja he kaipasivat jo haasteellisempaa otetta. Kuoroharrastuksesta ei haluttu luopua, sillä yhdessä oli laulettu jo monta vuotta. Osa laulajista oli laulanut Pihlajanmarjoissa lähes koko elämänsä. Keväällä 2003 päätettiin perustaa uusi naiskuoro. Kuoro toimii Malmin seurakunnassa, Viikin piirissä syksystä 2005 alkaen.

Kuoron ohjelmisto on haasteellista ja töitä paiskitaan ahkerasti - hymy huulessa.

Yhteistyötä Pihlajan kanssa ovat tehneet:

- Bianca Morales

- Jaso (Jazz Society Big Band)

- Mikko Pettinen

- Haagissa toimiva Naiskuoro TAIKA

- Miika Pelkonen & bändi

Naiskuoro Pihlaja ja Naiskuoro TAIKA Haagissa 2016

Pihlajan historia - Tärkeimmät tapahtumat vuosittain

2003 - Naiskuoro Pihlaja perustettiin tammikuussa Pihlajanmarjojen Seniori-ryhmän laulajista. Kuoro osallistui Helsingin kirkkopäivien kuorokatselmukseen voittaen sarjansa. Kuoro osallistui Tampereen Sävel-kuorokatselmukseen ja sai yhden hopealeiman.

2004 - Naiskuoro Pihlaja levytti suomalaista musiikkia sisältävän "Näin unta kesästä kerran" -cd:n.

2005 - Naiskuoro Pihlaja osallistui kansainväliseen kuorokilpailuun Ranskan Toursissa. Kuoro osallistui Tampereen Sävel-kuorokatselmukseen ja sai yhden hopealeiman. Kuoro muutti harjoittelemaan uuteen Viikin kirkkoon.

2006 - Naiskuoro Pihlaja osallistui Kuopion kirkkomusiikkipäivien kuorokatselmukseen ja sai kunniamaininnan. Naiskuoro Pihlajan kannatusyhdistys ry perustettiin.

2007 - Naiskuoro Pihlaja osallistui Tampereen Sävel-kuorokatselmukseen ja sai kolmen hopealeiman diplomin. Kuoro levytti joululevyn "Enkelten laulua kaipaan" ja se julkaistiin joulukuussa.

2008 - Naiskuoro Pihlaja osallistui Festa Musicale Olomouc kuorokatselmukseen Tšekissä. Kuoro sai hopeamitalin kirkkomusiikki-sarjassa ja pronssimitalin kansanlaulu-sarjassa.

2009 - Naiskuoro Pihlaja konsertoi ahkerasti pääkaupunkiseudulla, ja avasi Porvoon tuomiokirkon kesäkonsertti-kauden.

2010 - Kevätkaudella Naiskuoro Pihlaja esitti vaativan Cecilia-messun Malmin kirkossa. Syksyllä nykyisen ja entiset Pihlajan ja lapsi- ja nuorisokuoro Pihlajanmarjojen jäsenet muodostivat suurkuoron, joka esiintyi Pihlajanmarjat kuoron 25-vuotis juhlakonsertissa.

2011 - Heinäkuussa Naiskuoro Pihlaja otti osaa Festival Corale Verona Garda Estate 2011 kuorofestivaaleille Italiassa ja elokuussa Art Goes Kapakka-tapahtuman Kuorojen Kierrokselle. Syksyllä konsertoimme yhdessä Dissonanssi-kuoron kanssa Viikin kirkossa.

2012 - Kuorolaiset suorittivat Naiskuoroliiton perusmerkkilaulut keväällä 2012, ja ottivat osaa Art Goes Kapakka-tapahtuman Kuorojen Kierrokselle elokuussa.

2013 - Naiskuoro otti osaa Tampereen Sävel - kuorokatselmukseen kesäkuussa ja Art Goes Kapakka -tapahtuman Kuorojen Kierrokselle elokuussa. Marraskuussa juhlistettiin kuoron 10-vuotista taivalta juhlakonsertilla.

2014 - Pihlaja esiintyi Naiskuoropäivien kuorokatselmuksessa Helsingissä keväällä 2014 ja osallistui Art Goes Kapakka -tapahtuman Kuorojen Kierrokselle elokuussa. Joulukonsertissa Pihlajan kanssa laului Ville Perkkiö, joka myöskin johti kuoron harjoituksia syyskaudella Marjasiskon sairasloman ajan.

2015 - Pihlaja osallistui Naiskuoropäivien 70-vuotisjuhlaan Lahdessa maaliskuussa. Toukokuussa Suomalainen Naiskuoro Hollannista esiintyi yhdessä Pihlajan kanssa kevätkonsertissa Viikin kirkossa.

2016 - Pihlaja matkusti kesäkuussa Haagiin ja konsertoi yhdessä Suomalainen Naiskuoro TAIKA:n kanssa. Kuoron tammikuussa äänittämä joululevy 'Luojan lapsesta laulelen' julkaistiin marraskuussa 2016.

2017 - Pihlaja osallistuu kesäkuussa 2017 Tampereen Sävelen kuorokatselmukseen.