Tulevat tapahtumat

Uusin kuva

Art is Essential - Taide on Oleellista

Constructed around the themes of Madhu Raghavendra's Poem Artist, transformed into captivating original music composition for the choir by composer Merlijn Angad Gaur.

Naiskuoro Pihlaja, conducted by Karla-Maria Toiviainen, & collaborators (at our Helsinki 2022 concert and/or at our 2024 concert in the Hague):

Madhu Raghavendra

Greeting & poem recital

Madhu Raghavendra is the man behind India's largest poetry movement - Poetry Couture, one of India's largest pro-bono poetry initiatives. Apart from being an internationally acclaimed poet, Madhu is a social activist and an art event curator. His poem ‘Artist’, which communicates how essential art, is plays a central role in this production.

Instagram: @poetmadhu

Runoilija, kansalaisaktivisti Madhu Raghavendra on Intian suurimman runoliikkeen Poetry Couturen perustaja. Kansainvälisesti tunnettu runoilija Madhu R hyödyntää runoutta ihmisoikeuksien ja ympäristön suojelun hyväksi tekemässään työssä, ja uskoo että runous, kuten muukin taide, kuuluu kaikille ihmisille. Hänen runonsa ’Artist’, joka käsittelee taiteen oleellisuutta, on tämän projektin keskiössä.

============ Music =============

Merlijn Angad Gaur

Composer & piano

Merlijn Angur Gaur is a musical multi-talent; he composes music for films and documentaries, works as an independent composer of modern, classical and pop music both under his own name and in the partnership with Wise Man's Child. He also performs as a pianist playing jazz, pop music, classical music and doing free improvisation.

More about Merlijn's artistic work: Wise Man's Child

Asuessaan Hollannissa, Naiskuoro Pihlajan johtaja Karla-Maria Toiviainen tutustui säveltäjä ja muusikko Merlijn Angad Gauriin. Kun Toiviainen sai käsiinsä Madhu R:n runon Artist, hän pyysi Angad Gauria säveltämään siitä teoksen kuorolle. ”Tämä runo on saanut minut miettimään mitä lopulta arvostammekaan elämässä; mitä teemme päivittäin ja kuinka tärkeää on hahmottaa se, mikä merkitsee meille kaikkein eniten. Yritän tämän kuorosävellyksen avulla käsitellä runon nostattamia kysymyksiä erilaisten avointen ja suljettujen, hieman riitasointuisten sointivärien vastakkainasettelulla. Laajemmin toivon teoksen kuvaavan iänikuista kysymystä: mikä on taiteen syvin olemus?” kertoo Angad Gaur.

Hollantilainen Merlijn Angur Gaur on musiikin monilahjakkuus; hän säveltää musiikkia elokuviin ja dokumentteihin, työskentelee riippumattomana modernin, klassisen ja popmusiikin säveltäjänä omalla nimellään sekä Wise Man’s Child kollaboraatiossa. Hän esiintyy myös pianistina soittaen jazzia, popmusiikkia, klassista musiikkia ja tehden vapaata improvisaatiota.

Miriam Kirby

Cello

Miriam Kirby studied with Joan Dickson at the junior department of the Royal College of Music, with Melissa Phelps at the Guildhall School of Music & Drama in London and privately with William Pleeth. She finished her studies with Johannes Goritzki at the Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf where she gained her Soloist’s Diploma. In England Miriam worked with the orchestras such as the English Chamber and Royal Philharmonic Orchestras and in Germany was co-principal cello of the Deutsche Kammerakademie from 1994 - 1998. In the Netherlands Miriam has been a member of the Residentie Orkest, The Hague since 1998 and The Hague String Trio since 2006. She plays a cello made by Bronek Cison in 1996 in Chicago.

Mikko Pettinen

Singing & trumpet

Mikko Pettinen is a trumpet player, singer, keyboard player, composer, arranger living in Helsinki. He graduated from the Sibelius Academy Jazz Department in 2003. He has worked with many ensembles, for example Umo Jazz Orchestra and his own Jazz Quartet MP4.

www.mikkopettinen.com

Mikko Pettinen on Helsingissä asuva trumpetisti, laulaja, kosketinsoittaja, säveltäjä, ja sovittaja. Hän valmistui Sibelius-Akatemian jazz-osastolta vuonna 2003. Hän on työskennellyt useiden yhtyeiden kanssa, mm. Umo Jazz Orchestra ja oma jazz-kvartettinsa MP4.

Naiskuoro Pihlajalla on ollut etuoikeus työskennellä Mikko Pettisen kanssa keväällä 2021 Täydellinen Päivä -teoksen kanssa, jonka Pettinen sovitti ja esitti solistina musiikkivideossa sekä Täydellinen Päivä -konsertissa. Pettinen on myös sovittanut Pihlajalle useita muita teoksia naiskuoromuotoon.

Olli-Pekka Tuomisalo

Saksofoni

Olli-Pekka Tuomisalo on soittanut eri sinfoniaorkesterien solistina pääasiassa suomalaisia konserttoja, mutta myös kansainvälisen ohjelmiston kulmakiviä. Tuomisalo työskentelee suomalaisen klassisen saksofonimusiikin kokonaislevytyksen parissa. Hän esiintyy säännöllisesti sekä pianotaiteilija Risto-Matti Marinin että Akateemisen Saksofonikvartetin kanssa. Hän toimii usein myös avustajana Radion Sinfoniaorkesterin, Helsingin Kaupunginorkesterin ja Kamariorkesteri Avanti!:n sekä bilebändi Jean S:n riveissä.

www.ollipekkatuomisalo.com

============= Dance ============

Gesa Piper

Dance

Gesa Piper is a German dance-artist and -pedagogue. She has been based in Finland since 2011 where she did her MA in Dance Pedagogy in 2014. Piper is active as a performer, teacher and choreographer nationally and internationally. Her interests lie within the field of the multiplicity of the human existence in its social and environmental context. Her artistic work seeks to investigate those through means of physical expression and embodied contemplative inquiry.

Globe Art Point: Gesa Piper

Kia Hellman

Pole dance

Tanssi on ollut Kialle lapsesta asti rakas harrastus ja tapa ilmaista itseään. Monia tanssityylejä kokeilleena tankotanssi vei hänet mennessään viisi vuotta sitten. Hän vaikuttui lajin monipuolisuudesta ja loputtomista mahdollisuuksista. Esiintymiskokemusta Kialla on erilaisista tanssiryhmistä, mutta Taide on Oleellista-konsertissa hän esiintyy ensimmäistä kertaa soolona.

============= Visual arts ============

Mor Halperin

Mor Halperin is a multidisciplinary artist based in Helsinki, born and raised in Israel. Classic (Frame by Frame) Animation, Visual art and Illustration are Mor’s primary practices using both digital and traditional artforms. In her creative work, she explores themes which invoke curiosity and self-exploration, using colorful imagined scenes, botanical and nature-inspired worlds, with naive and loose art-style. Through a deeper glance using symbolism, color psychology and composition, Mor’s passion in art is to promote well-being, compassion and creativity.

Website: Mor Halperin

Tania Crossingham

Tania Crossingham is a visual artist creating Medieval Illuminations, Heraldic art and Visionary art. She is originally from Brisbane Australia, and now based in Espoo, Finland. Her intent as an Artist is to use Universal symbolism and Sacred words to create images that speak to people on a soul level and help them to move towards finding an inner balance.

www.tania-crossingham.com

Liisa Aholainen

Liisa Aholainen (TaM) on kuvataideopettaja ja akvarellisti. Hän on työskennellyt pitkään värisuunnittelijana Rotterdamissa ja paluumuuton jälkeen toiminut taidekasvatuksen parissa Tampereella. Taiteilijana Aholainen on koloristi. Hänen kaikkea kuvallista tekemistään yhdistää kiinnostus väriin, värin havaitsemiseen liittyviin imiöihin ja värisommitteluun.

“Akvarelli on ollut lajini jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan, ja löydän siitä jatkuvasti uusia ulottuvuuksia. Akvarelli on ilmaisuvoimainen ja monipuolinen tekniikka sekä työskentelyrytmiltään vaihteleva, mikä sopii minun tapaani maalata. Sen mahdollisuudet värien tutkimiseen ovat lähestulkoon rajattomat.”

LinkedIn: Liisa Aholainen

Evgeniia

Evgeniia’s artistic path started in 2014. She focused on contemporary art and began to express feelings and emotions on canvas. It did not happen at once; it was a long way of understanding and searching for her unique style in art which is continuing for now on.

Simplicity and balance, power of nature, darkness and silence are inspiration for the artist. By abstract artworks, Evgeniia encourages the viewer to only trust their feelings.

www.evgeniiapaintings.com

Sari Laitinen

Sari Laitinen on helsinkiläinen musiikkiterapeutti, joka harrastaa kuvataiteita kuorolaulun lisäksi.

LinkedIn:Sari Laitinen

Ines Nirkko

Ines on animaatiotaiteilija, joka usein kuvittaa havaintoja ja fiiliksiä ympäristöstään hassuine hahmoineen. Tällä kertaa hän on rakentanut äänen voimalla pyörivän digitaalisen zoetroopin, jossa musiikki pyörittää karusellia ja herättää pastellisävyin maalatun ponin henkiin. Ineksen muita teoksia voi nähdä Instagramissa @inesnirkko ja osoitteessa inesnirkko.com

Teemu Mattsson

Teemu Mattsson on ammatiltaan muusikko ja hänen instrumenttinsa on trumpetti. Musiikin tekemisen ja esittämisen lisäksi hän on aina ollut intohimoinen valokuvaaja ja siitä on tullut hänelle tärkeä osa elämää. Eniten hän pitää ihmisten valokuvaamisesta. Teemulla on oma pieni valokuvausstudio kotonaan Kalliossa ja kuvaa myös tosi mielellään muissa lokaatioissa. Hän kuvaa ja editoi myös videoita. Naiskuoro Pihlajan kanssa Teemu on tehnyt jo muutaman vuoden yhteistyötä eri projekteissa.

www.teemumattssonphotography.com

Santtu Perkiö

Santtu kuvasi drone-videota Pihlajan musiikkivideoille Purrelle tuulta ja sekä otti kuorosta valokuvia Purrelle tuulta -videon kuvausten yhteydessä. Näitä kuvia olemme käyttäneet nettisivuillamme ja some kanavillamme paljon. Santtu on myös ottanut kuorosta valokuvia konserttiemme yhteydessä.

Instagram-tilillään @santtupee Santtu julkaisee lähinnä luontokuvia ja urbaaneja maisemia Helsingistä.

Thomas Vollmann

Valokuvaus on minulle tapa dokumentoida hetkiä elämässä, kuin päiväkirja ilman tekstiä. Kuvaan vangittu hetki kertoo tuhat tarinaa ja tunnetilan mukaan tarina vain muuttuu. Kohteeksi käy kaikki minkä kameran kenno voi tallentaa.

Thomas on valokuvannut ja videoinut Naiskuoro Pihlajaa konserteissamme, sekä ottanut meistä promokuvia.

Instagram: @dmoonimages

Mika Berglund

Mika Berglund on toiminut IT-alalla jo yli 25 vuotta, joista viimeiset 10 vuotta yhä enemmän pilvipalveluiden parissa. Hänen harrastuksiinsa kuuluvat valo- ja videokuvaus ja videoiden leikkaus. Naiskuoro Pihlajan Täydellinen päivä - musiikkivideon dronella kuvatut osuudet ovat Mikan käsialaa.

mikaberglund.com/

=================================================

Sponsors: Karlando, Floramore, Herttoniemen seurakunta, Design Laakso & Sundman and Lion's Club Myllypuro.

We are very happy that you attended our concert!

Seuraa meitä somessa